Jeugdsportfonds Brabant in Schijndel

 

logo-jeugdsportfonds

De gemeente Schijndel heeft zich aangesloten bij het Jeugdsportfonds Brabant. Het doel van dit fonds is om kinderen van 4 t/m 17 jaar in Brabant aan het sporten te helpen. Specifiek kinderen waar de financiƫle situatie thuis het niet toe laat om lid te worden van een sportvereniging. Sporten is gezond, het bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling, brengt de jeugd spelenderwijs gevoel voor discipline bij, creƫert zelfvertrouwen en eigenwaarde, leert kinderen doelen stellen, doorbreekt isolement en stimuleert de sociale integratie. Sport verbroedert, is een uitlaatklep en biedt houvast. Het Jeugdsportfonds Brabant wil kinderen door middel van sport een kans geven zich positief te ontwikkelen.

De Intergemeentelijk Sociale Dienst Optimisd in Veghel werkt namens Bernheze, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Veghel samen met het Jeugdsportfonds Brabant, dat weer is aangesloten bij het Jeugdsportfonds Nederland. De gemeenten en de sponsoren van het Jeugdsportfonds Brabant maken het mogelijk dat kinderen kunnen deelnemen aan sport.

Namens een kind kunnen en mogen personen die vanuit zijn of haar (vrijwilligers)werk betrokken zijn bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van kinderen een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds Brabant. Voorbeelden hiervan zijn leraren, jeugdhulpverleners, buurtwerkers, jongerenwerkers en maatschappelijk werkers.

Meer informatie vindt u op de website van het Jeugdsportfonds.